Междукултурни и дигитални компетентности в образованието

Your Website Title

Представяне на  резултатите от проект „Междукултурни и дигитални компетентности в образованието“, 2023-1-BG01-KA122-SCH-00129070, съфинансиран по програма Еразъм+

Днес, 21.05.2024 г бяха  представени резултатите от проекта по Еразъм+ на тема „Междукултурни и дигитални компетентности в образованието“

 На представянето, в което участваха учители от ПГТАТ и от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ гостите се запознаха с  обучителната програма, срещите и обмена с училища в няколко полски града и богатата културната програма на посещението.

Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“  участва в проект „Междукултурни и дигитални компетентности в образованието“  2023-1-BG01-KA122-SCH-00129070, съфинансиран по програма Еразъм +.

В началото на април 2024 г. десет учители от различни направления- хуманитарно, езиково, природо-научно и професионална подготовка участваха в два тренинг курса- „Дигитални компетентности и ИКТ за учители“ и „Междукултурни компетентности в образованието“ в Полша.

Обучението бе с продължителност две седмици и бе проведено от полски  лектори в столицата Варшава и в град Краков.

Междувременно учителите посетиха различни училища в градовете Бялисток, Ломжа, Люблин и Тикоцин. Там те успяха да опознаят отблизо на първо място образователната система и образователните процеси в различни училища в Полша, да  се запознаят с разнообразни иновативни методики на обучение, да обменят опит и практики, прилагани в полските училища. Също така имаха възможност да развият уменията си за пълноценно общуване в мултикултурна среда на различни езици.

 След приключване на проекта всеки от учителите имаше за задача да състави личен план за прилагане на нови техники в образованието.

Част от програмата на проекта бе посещение на известни исторически обекти и запознаване с живота, традициите и културата в Полша. Учителите бяха възхитени от аристократичната красота на старата столица Краков, Кралският замък и двореца „Виланов“ във Варшава, както и много други музеи и културни обекти.

Колегите от Основно училище Н.Й.Вапцаров“ бяха силно заинтригувани от възможностите, които предлага програма Еразъм+ и на свой ред задаваха много въпроси към ръководителя на проекта , г-жа Станчева за начина на кандидатстване, етапите , организацията и управлението на тези проекти.

Още снимки във фотоалбума

Постоянен линк към тази тема: https://pgtathaskovo.com/?p=7504