Ако през Средновековието имаше вестници

Your Website Title

Как десетокласници създават вестници, вдъхновени от Средновековието?

Днес в нашата гимназия имахме необикновено преживяване – пътувахме във времето. Проведе се бинарен урок по български език и литература и история и цивилизации на тема „Ако през Средновековието имаше вестници“.

Урокът беше практически ориентиран. След като преподавателите Павлина Зафирова и Милена Димитрова въведоха основните знания, необходими за проекта, на учениците беше зададена задачата за създаване на вестник. След месец усилена работа, учениците от 10 „в“ клас създадоха вестници, които бяха на най-различна тематика. Те съдържаха интервюта с различни владетели, обяви за изгубени вещи и търсене на лечителски умения. Рубриките за спорт и култура обхващаха разнообразни събития за дадения период. Учениците успяха да съставят вестници, упражнявайки своите знания за създаване на публицистични текстове и знанията, свързани с периода на Средновековието. Младите журналисти представиха своите проекти пред съучениците си и ръководството на училището.

Публиката от ученици и педагози бе искрено възхитена и аплодира таланливите десетокласници и всеотдайните им преподаватели.

>>> Фотогалерия <<<

Постоянен линк към тази тема: https://pgtathaskovo.com/?p=7435