Обучение по Еразъм + в Полша

Your Website Title

Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“  участва в проект „Междукултурни и дигитални компетентности в образованието“  2023-1-BG01-KA122-SCH-00129070, съфинансиран по програма Еразъм +.

Десет учители от различни направления- хуманитарно, езиково, природо-научно и професионална подготовка  се включиха  в обучение по програма Еразъм+ в Полша, което се проведе в началото на април.

Учителите преминаха два тренинг курса – „Дигитални компетентности и ИКТ за учители“ и „Междукултурни компетентности в образованието“.

Обучението бе с продължителност две седмици и бе проведено от чуждестранни лектори в столицата Варшава и в град Краков.

Междувременно учителите посетиха различни училища в градовете Бялисток, Ломжа, Люблин и Тикоцин. Там те се запознаха с разнообразни иновативни методики на обучение, обмениха опит и практики, прилагани в полските училища. След приключване на проекта всеки от учителите трябва да състави личен план за прилагане на нови техники в образованието.

Част от програмата на проекта бе посещение на известни исторически обекти и запознаване с живота и културата в Полша. Учителите бяха възхитени от аристократичната красота на старата столица Краков, от двореца „Виланов“ във Варшава и други музеи и културни обекти.

Постоянен линк към тази тема: https://pgtathaskovo.com/?p=7312