„Мир в класа, мир в училище“

Your Website Title

През изминалата седмица ученици от Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии участваха в международна среща по проект “Peace in class, peace at school” по програма Еразъм+ .
         Срещата се проведе в град Анкара, Турция. Партньори на гимназията са училища от Италия, Полша, Турция и Румъния. Участниците в проекта са на възраст между 15 и 18г.
         Младежите от петте партньорски училища  участваха в различни интерактивни групови дейности, които обогатиха знанията им, свързани с тормоза в училище и как да го предотвратим. Учениците драматизираха ситуации на конфликти и тормоз и обсъждаха тяхното решаване.  Работиха  съвместно по темите за  решаване на конфликти чрез сътрудничество и превенция на онлайн тормоза. Занятия по темите на срещата проведоха с проф. д-р  Метин Пискин от университета в Анкара и с обучители от УНИЦЕФ.
         Освен образователни дейности, учениците разгледаха различни исторически и културни  дестинации в Анкара и Кападокия. Запознаха се с културата и образователната система в Турция  и прекараха чудесно време с чуждестранните си връстници.
         Проектът приключи с тази последна среща, а на учениците от хасковската гимназия им предстои двуседмична практика в Португалия през месец юли.

Фотогалерия

Незабравими моменти от последната мобилност в Турция, Анкара по Проект “Peace  in Class, Peace at School” , програма „Еразъм+“, КД 2 – Училищен обмен, Номер на проект 2020-1-TR 01-КА229-093716_5

Постоянен линк към тази тема: https://pgtathaskovo.com/?p=6646