Бизнесът преподава

Your Website Title

Днес, 20.04.2023 г. в качеството си на партньор на Язаки България  клон Крепост /YBED/ посрещна ученици от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии /ПГТАТ/ „Никола Й.  Вапцаров” гр. Хасково. 20 ученици от 8-ми и 11-ти клас, придружени от Директора на училището г-жа Донка Станчева и Зам-директора г-жа Стоянка Петрова посетиха един от големите инвеститори в региона – завода Язаки.

В изпълнение на Националната програма „Бизнесът преподава“ на Министерство на образованието и науката в YBED се проведе двучасов семинар на тема „3D принт“, по време на който Делчо Панайотов и Петър Мирчев от отдел „Инженерен“ в ЯЗАКИ демонстрираха на любознателните гости тънкостите на 3D принтирането.

След проведения задължителен инструктаж на учениците и техните придружители бе представена демонстрация на работата на 3D принтера и крайните продукти, които представляват входящ продукт в производството на кабелните иинсталации, които заводът на ЯЗАКИ произвежда за определени модели на МЕРЦЕДЕС АГ, а след кафе-паузата дойде ред на демонстрацията на програмирането за работата на 3D принтера.

В резултат на взаимното желание за партньорство и сътрудничество ПГТАТ „Никола Й.  Вапцаров” и Язаки България ЕООД постигнаха успешно изпълнението на Модул 1 „Бизнесът в училище“ по Национална програма „Бизнесът преподава“ на Министерство на образованието и науката, насочен към запознаване на учениците е новостите в технологичния сектор и провеждане кратки демонстрационни обучения.

Фотогалерия

Постоянен линк към тази тема: https://pgtathaskovo.com/?p=6585