„Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ – вътрешен кръг

Your Website Title

На 22.02.2023 г. за поредна година в ПГ по транспорт и аграрни технологии „Никола Й. Вапцаров“ се проведе училищният кръг на НС „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, в което взеха участие 20 ученици от 11 и 12 класове.

Всеки един от претендентите за първото място имаше възможността достойно да изяви своите способности както относно теоретичната си подготовка, така и относно практическите умения и компетентности, които е придобил по време на обучението си по професията.

За да докажат своите знания и умения, участниците трябваше да преминат през няколко етапа. Те показаха своята теоретична подготовка, чрез решаване на тест за водач на МПС и решаване на тест за устройство на автомобил в електронна платформа. А практическите си знания и компетентности демонстрираха чрез смяна на съединител на лек автомобил; регулиране на клапани; смяна на четки на пусков електрически двигател; компютърна диагностика на лек автомобил; демонтаж и монтаж на гуми и баланс на автомобилно колело.

Но разбира се най-зрелищният момент от състезанието, етапът, който вдигна адреналина не само на надпреварващите се, но и на развълнуваната публика, беше майсторското управление на лек автомобил.

Самет Генча се класира на първо място в оспорваната надпревара за майсторско управление на лек автомобил. А Реййан Кондуз и Джем Сюлейман са първенците в надпреварата за млад автомонтьор.

Номинираните ученици ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието НС „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, което ще се проведе в ПГ по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“ – гр. Пловдив.

Пожелаваме им успех!

Повече снимки

Постоянен линк към тази тема: https://pgtathaskovo.com/?p=6521